Renkli Tığ İşi Hırka Yapımı

26.11.2020
4.340
Renkli Tığ İşi Hırka Yapımı

Renkli Tığ İşi Hırka Yapımı

Evde kalan ipleri değerlendirmek amacıyla çok güzel bir hırka yapılışı hazırladık. Cıvıl cıvıl bir hırka. El örgü hırka modellerini sevenler amacıyla süper ve basit bir model. Renkli tığ işi hırka yapımı amacıyla detaylar birazdan. Tığ işi trabzan gerçeklştirmeyi biliyorsanız yakadan başlama hırka modelini rahatlıkla örebilirsiniz. Bebek hırkaları, hırka modelleri olarak her yaşa göre örebilirsiniz. Parça parça renk renk örülen Harry Styles hırkası yapımını da deneyebilirsiniz. Çeşitli şiş örgü örnekleri ile yapılmış bir hırkaydı. Parça ipleriniz çoksa yalnızca hırkalarda değil el örgü yelek modellerinde, bebek battaniyelerinde kullanabilirsiniz. Tarif çok. Önceki yazıları incelemeniz yeterli. Renkli tığ işi hırka yapımı amacıyla Gökkuşağı renklerinde kullanabilirsiniz. Üst kısma robasını aynı örüp alt kısma motifli örneklerde kullanabilirsiniz. Hırkanın boyunu ayarlayarak örgü uzun hırka modelleri olarak da örebilirsiniz. Şimdi yeni modelin tarifine geçelim.

Örgü Hırka Modelleri Yapılışı

Renkli tığ işi hırka yapımı amacıyla gazzal iplik kullandık. 2,20 mm tığ ile ördük. 50 – 55 kilo amacıyla ideal bir hırka. M gövde amacıyla ideal bir hırka. Genç kızlar çok beğenecek. Renkli tığ işi hırka yapımı amacıyla her renkten 1,5 – 2 adet gitti kırmızıdan 1 adet gitti. Bu ölçüler ve bu ip amacıyla. Renkli hırkanın robasına 100 zincir ile başlıyoruz. Koltuk altında birleştirme amacıyla 8 zincir çekerek yapıyoruz. Alttaki resimden net olarak görebilirsiniz.

Artırmaları aynı yere 2 trabzanlar batarak yapıyoruz. Kolları kısa tutarak el örgü yelek modelleri olarak da kullanabilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.