Örgü Kalem Süsü Yapımı

20.11.2020
1.844
Örgü Kalem Süsü Yapımı

Örgü Kalem Süsü Yapımı

Yeni bir amigurumi tanımı ne merhaba. Okulların açılmasına az bir vakit kaldı. Evlatlarımız tekrar yoğun bir tempoya başlayacaklar. Onlara bu yoğun temponun içersinde olası olduğunca yardımcı olmalıyız. Yeni okula başlayan mini mini birlerimiz daha heyecanlı olacaklar. Okula alışmak amacıyla bir hafta eskiden anneleri ile birlikte gidip oyun oynuyorlar. Derse daha sonra başlıyorlar. Biz de okula başlayacak olan yavrularımız amacıyla amigurumi örgü kalem süsü yapılışından bahsedeceğim. Bu yöntemle sizde değişik amigurumi modeller örebilirsiniz. Ha bu arada başka amigurumi modellerimizi incelemeden geçmeyin. Çocuklarınıza sevdiği oyuncaklardan örebilirsiniz. Hemde sağlıklı. İçiniz rahat edecek. Amigurumi anahtarlık modelleri de paylaştık sizlere, amigurumi oyuncaklar. Bakmadan geçmeyin derim.
Renkli ipliklerimizi , elyaf , tığ ve kara boncuğu hazırlıyoruz.
Başlamadan evvelce ipliğin üstüne 2 adet boncuk geçiriyoruz.
Sihirli halka yapıyoruz ve üstüne 6 sık iğne örüyoruZ
Şimdi 2. turda her sıraya iki kez batıyoruz . (12) 3. turda bir yap bir arttır.(18) 4. turda iki yap bir arttır. (24) 5. turda 3 yap bir arttır. (30) 6-7. turlarda 30 sık iğne örüyoruz.

8. turda boncuklarla birlikte örüyoruz. Boncuklar arasında 8 sık iğne olacak. Ortalayıp ona göre örelim.
9-10. turlarda 30 sık iğne örelim. 11. turda 3 ör bir azalt (24) 12.turda 2 ör bir azalt (18) 13. turda ise bir ör bir azalt (12)
İçini iyice dolduralım. Doldurduktan sonra 6 sık iğne azaltma yapalım ve bitirelim.

Kulaklar 2 adet örülecek. Sihirli halka amacıylae 6 sık iğne yapalım. Bir ileri turda her sıraya 2 kez batıp sayıyı 12 ye çıkaralım. Bir sıra daha 12 sık iğne örelim. Bitirelim. Dikmek amacıyla ipi biraz uzun bırakalım
Kulakları dikelim. Siyah iplikle burun ve bıyıklarını yapalım.
Diğer rengimizle 12 zincir çekip halka oluşturalım.
Etrafına 9 sıra 12 sık iğne yapalım.
Ördüğümüz bu parçayı başa dikelim.
Amigurumi kediyi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Bir papyon yapıp boynuna dikelim.
Amigurumi kediyi bir kalem üstüne koyun. Sonuca hayran kalacaksınız. Bu şekilde bir süs ile yavrularınızın kalem ısırma ve çiğnemesine engel olmuş olacaksınız. Bebeklerimiz hem bu alışkanlıklarından kurtulacak hemde güzel bir süse sahip olacaklar. Kırtasiyelerden alınan detaylı kimyasallara bulaşmış o süslerden de kurtulmuş olacaklar. Sağlıklı bir örgü oyuncak süsleri olacak.
Sizlere netten derlediğim farlı şekilde yapılmış tığ işi kalem süsü modellerini göstermek istiyorum. Bu yöntemle farlı modellerde kalem süsleri örebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.