Örgü Saksı Kılıfı
Örgü Saksı Kılıfı Yapımı
Örgü modellerinden mükemmel bir düşünce var sırada. Örgü saksı kılıfı yapımı. Yeni çok güzel püsküllü bir model. Örgü saksı kılıfı yapımından yola çıkarak sizde kendinize yeni dizayn kılıflar örebilirsiniz. İstediğiniz kıyı oyası modelleri ile tamamlayabilirsiniz saksı kılıflarını. Makrome iplerinden kıyı süsleri ile çağdaş makrome çalışmaları ile tığ işi örgüleri birleştirebilirsiniz. Örgü saksı kılıfı yapımına geçmeden evvelce daha evvelce paylaştığımız saksı kılıfı modellerinden bahsedelim. Dıy kordon ipten saksı kılıfı yapılışı dokuma yöntemi ile oluşturulan bir model. Örgü saksı kılıfı yapılışı sık iğne yöntemi ile oluşturulan bir model. İsterseniz üstüne işlemeler de yapabilirsiniz. Örgü aplike modelleri ile süsleyebilirsiniz. Penye ipten güllü sepet yapımı adından da anlaşılacağı gibi ister sepet olarak dilerseniz de saksı kılıfı olarak kullanabileceğiniz bir çalışma. Örgü saksı kılıfı amacıyla kıyı oyası kullanıyoruz. Yeni bir saksı kılıfı amacıyla sizde beğendiğiniz kıyı oyalarını yapabilirsiniz. Pamuklu makrome ipleri ile makrome düğüm tipleri ile de kıyı süsleri yapabilirsiniz.
Saksı Kılıfı Yapımı
Örgü bardak kılıfı, örgü kavanoz kılıfı gibi uyarlayarak çoğu şekilde örebilirsiniz. Örgü saksı kılıfı yapımı olarak paylaşıyoruz. Zincir adetlerini ayarlayarak sizde çoğu değişik şekilde kullanabilirsiniz. Birçok ip çeşidi ile örebilirsiniz. Hasır iplerle örebilirsiniz. Yine pamuklu iplerle örüp hasır iplerle kıyı süslerini kullanabilirsiniz.
Örgü saksı kılıfı yapımına modeldeki gibi bir saksı amacıyla 52 zincir ile başlanmış. Halka oluşturularak ve her bir zincire 1 sık iğne yapılarak saksı boyunda örüyoruz. Saksı boyutlarına ulaşınca bitiriyoruz. Daha sonra istediğimiz model kıyı oyası örüyoruz. Kenar oyasının bitiminde püsküller kullanıyoruz. Kenar oyasını aynı yere 7 trabzan yapıyor ileri sık iğne üstüne sık iğne ile batıyoruz. Tığa ilmek alıp ileri sık iğneye geçiyor tekrar trabzanlar yapıyoruz.