Bayan Çilek Patik Yapımı

08.06.2020
3.254
Bayan Çilek Patik Yapımı

Bayan Çilek Patik Yapımı
Daha evvelce lifinin yapımını paylaşmıştık. Oldukça da ilginizi çekmişti. Şimdi de aynı numune olan çilek tarlası modeli ile patik yapımını paylaşacağız. Sadece patiğin ön evresinde birkaç sıra çalışılarak düz giden patiğe varlıklı bir manzara kazandıracağız.
Bonbon marka iplerle çilek tarlası lif modelinde çalışılan renklerle örülmüştür. Yeşil ve kırmızı. 7 numara tığ kullanılmıştır. Kullanacağınız ipin haline göre bu 2,5 numaraya kadar değişkenlik gösterebilir.
37 numara ayak ölçüsüne uyacak şekilde yapılmıştır. Verilen ölçülerde tırabzan sayıları artırılıp azaltılarak değişik numaralar amacıyla de örülebilir.
Çilek Tarlası Patik Modeli Nasıl Örülür?
Patik genel itibari ile tırabzanlı sıralarla ilerlemektedir. Yalnızca ön doğrultuda 4 sıra çalışılan 3 ebatlı çileklerle patiğe değişiklik kazandırılmıştır.
Burun ucundan başlanmıştır. İster sihirli halka dilerseniz zincir üstüne de başlayabilirsiniz. Artırmalarla 6 sıra tırabzan örülmüştür.
Yedinci sırada da tırabzanlara devam edilirken öne gelindiğinde 3 ebatlı çileklerin yapımına başlanmıştır. Bu aşamada başka renk de örgüye dahil edilmiştir.
3 Boyutlu Çilek Tarlası Patik Yapımı
Sadece ön yüzde 4 sıra çalışılmıştır. Yanları ile beraber taban düz tırabzanlarla devam ettirildikten sonra arka topuk evresinde birleşim yapılmıştır.
Lif modelinin aynı vakitte yalnızca liflere değil de patik gibi başka örgülere de nasıl uygulanabileceğini gösteren güzel bir numunetir. Detaylı anlatımını sahibi olan videosu alttaki gibidir.
https://youtu.be/xTbbVqMHDkQ

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.