Kardan Adam Motifli Bebek Battaniyesi

13.06.2021
1.542
Kardan Adam Motifli Bebek Battaniyesi

Kardan Adam Motifli Bebek Battaniyesi

deryalifikirler.com dan hepinize selamlar sevgiler ? Sizinle tunus işi yöntemi ile oluşturulan kardan adam motifli bebek battaniyemizin yapılışını paylaşacağız . Baştan sona kadar her detayını en ince ayrıntısına kadar anlattık. Yeni tunus işi öğrenen arkadaşların bile rahatlıkla yapabileceği bir şekilde anlatmaya çalıştık. Umarız beğenirsiniz ?

Malzemelerimiz

Ortalama 8 adet orta kalınlıkta bebe yünü ( iki renk bulunduğu amacıyla dörder dörder olacak )
Kullanacağınız ipin kalınlığına ideal misinalı tunus tığı (ipin bandında en ideal numara yazar)
Motifteki işlemeler amacıyla kırmızı renk ve sonradan eklenen işleme amacıyla kara renk bebe yünü
En son kıyı tığını gitmek amacıyla iki ya da iki buçuk numara tığ


Gelelim yapılışına
Ortalama 100 santime 100 santim olacak şekilde ayarladığımız battaniyemiz 5 ayrı parça şeklinde örülüyor. Ortalama 20-25 santim genişlikteki parçaları üst üste 5 ayrı kare olacak şekilde örüyoruz. Ve parçalar tamamlandıktan sonra birbirine dikiyoruz. Kardan adamın göz ve düğme şeklinde duran kara iple yaptığımız bölümleri tamamlıyoruz. Ve son olarak da battaniyemizin kıyı tığını yapıyoruz. Ben kurdele kullanılabilecek bir kıyıda seçtim. Sizler kurdele kullanmak istemezseniz bu modeli kurdelesiz kullanabilir ya da Canimanne YouTube kanalımızın videolar kısmından değişik tığ işi kıyı modelleri secerek uygulayabilirsiniz.
Battaniye modelimiz hem kız hem de erkek bebeklere ideal bir modeldir . Cinsiyete göre renklendirerek mavi-beyaz yada pembe-beyaz yapılabilir ya da hem kız hemde erkek bebeğe olabilecek sarı , su yeşili , turuncu gibi renkleri tercih ederek yapılabilirsiniz.

Videomuzu izleyerek yaptığınız battaniyeleri lütfen yada Instagram hesabından bize iletin ? Yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyoruz .

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.